Personuppgiftspolicy

I korthet: Vi på TradingView Inc. (”TradingView” eller ”vi” eller ”oss”) respekterar din integritet och konfidentialiteten för uppgifterna som du lämnar till oss. Vi delar endast dina personuppgifter med tredje part om det behövs för att kunna tillhandahålla tjänster och data som du har begärt (vilket förklaras i detalj i denna integritetspolicy).

Om oss

TradingView är personuppgiftsansvarig med ansvar för dina personuppgifter och är ensamt ägare av webbplatsen TradingView.com (”webbplatsen”) och all information som samlas in på den. TradingView samlar in information från användare på flera sätt genom webbplatsen (vilket förklaras i detalj i denna integritetspolicy).

Denna integritetspolicy gäller för personuppgifter som vi samlar in från dig när du besöker denna webbplats eller skapar ett konto (”du” eller ”din” tolkas enligt sammanhanget). I den ges information om vilka typer av personuppgifter vi samlar in, varför vi samlar in personuppgifterna, hur de används, den lagliga grunden som vår behandling av dina personuppgifter har sin grund i, hur de lagras och hur vi delar information.

Som termen används i denna integritetspolicy betyder ”personuppgifter” all information som har samband med dig enligt vilken du kan identifieras.

Genom att använda vår webbplats, eller genom att skicka dina personuppgifter till oss, accepterar du villkoren i denna integritetspolicy. Vi uppmanar dig därför att noga läsa igenom den.

Uppdateringar

Vi kan emellanåt komma att uppdatera denna integritetspolicy efter eget gottfinnande genom att publicera en ny version på vår webbplats. Du bör därför besöka vår webbplats då och då för att försäkra dig om att eventuella ändringar är lämpliga för dig. Om det krävs enligt tillämplig lag informeras du om väsentliga ändringar som eventuellt görs i integritetspolicyn.

Den aktuella versionen av denna integritetspolicy ändrades den 1 maj 2019.

Personuppgifter som vi samlar in

Det är inte nödvändigt att skapa ett konto när du söker och visar information från vissa marknader på webbplatsen, till exempel symboler, kursnoteringar, finansdata samt idéer och allmänt tillgängliga data från TradingView-användare.

Data vi tar emot från dig

Användarkonton

Om du bestämde dig för att skapa ett konto måste du lämna personuppgifter till oss så att vi kan ge dig tillgång till våra ytterligare tjänster som kontoanvändare kan dra nytta av. Du kan också välja att ge oss ytterligare information om dig enligt vad som beskrivs nedan.

Vid registrering kommer du att behöva förse oss med antingen:

  • ditt användarnamn, e-postadress;
  • Din kontoinformation från någon av följande sociala medietjänster: Facebook, Twitter, Google, Yahoo!, LinkedIn; och
  • om du vill köpa ett abonnemang uppger du ditt förnamn, ditt efternamn och din postadress.

I vissa fall kan du behöva ange och verifiera ditt telefonnummer. Du kan också lägga till ytterligare information om dig själv i profilinställningarna, även om det inte är obligatoriskt:

  • följande information visas offentligt ‒ bilden du har valt som din användaravatar, din signatur, ”Om mig”, din plats, din Twitter-referens och Twitter-webbplats; och
  • följande information är inte offentligt tillgänglig ‒ ditt för- och efternamn, ditt telefonnummer, din e-postadress, ditt företag, din adress och ditt skattebetalar-id.

Om du registrerar dig som användare av ett PRO-/PRO Plus-/Premium-konto (en ”betalanvändare”) kommer vår tredjepartsbetalningsbehandlare (PayPal) också att behandla de uppgifter om ditt betal-/kreditkort och ditt bankkonto som vi behöver för att registrera och behandla ditt nya konto. Mer information finns vid punkten nedan med rubriken ”Betalningsinformation” under avsnittet med rubriken ”Situationer då vi delar dina personuppgifter”.

Kontaktuppgifter

Vi behandlar också alla personuppgifter du väljer att lämna när du kommunicerar med oss via telefon eller e-post, eller när du besöker och interagerar med den här webbplatsen eller andra webbplatser vi driver.

Cookies och andra tekniker

Vi använder cookies (små textfiler som placeras på din enhet) för att administrera vår webbplats, samla in och analysera statistisk information, säkerställa säkerheten och bekämpa skräppost samt för reklamändamål. Cookies gör det möjligt för oss att ge dig en bättre användarupplevelse när du navigerar på vår webbplats och att förbättra webbplatsens funktioner. Mer detaljerad information om användningen av cookies finns i vår policy för cookies.

We also use web beacons (tiny graphics with a unique identifier) for analytics and advertising purposes and to develop, test and improve our services further, as described in our Cookies Policy.

Loggfiler

Liksom de flesta webbplatser använder vi loggfiler för webbservrar. Registrering i våra loggfiler görs av IP-adress (se avsnittet ”Enhetsinformation” nedan för mer information), webbläsartyp, internetleverantör, hänvisande sida, utgångssida, plattformstyp och datum-/tidsstämpel. Vi använder webbserverloggfiler för att administrera webbplatsen, för att tillhandahålla allmän information om webbtrafik för planering av webbplatsen och för att säkerställa att villkoren i vårt serviceavtal efterlevs. IP-adresserna är inte kopplade till personuppgifter i våra webbserverloggfiler.

Enhetsinformation

Vi samlar in följande information om enheterna du använder för att besöka webbplatsen: Enhetens IP-adress (som också gör att vi kan sluta oss till landet du ansluter från när du besöker webbplatsen), operativsystem och webbläsarversion. Vi samlar in denna information för att förhindra skräppost och missbruk av våra tjänster. IP-adresser kan betraktas som personuppgifter i vissa jurisdiktioner, till exempel inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”), och behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

When you are using our mobile application, we may collect your general device information, device identifier (for example, Google Advertising ID, if you are using an Android device, or Advertising Identifier (IDFA), if you are using an iOS device), network information and application interaction events for analytics purposes and to develop, test and improve our services further. Our mobile applications use third party services that may collect such information. For further details please also refer to the Analytics providers section below.

Data som vi mottar från tredje part

När du loggar in till webbplatsen eller tjänsten med hjälp av dina autentiseringsuppgifter för någon social medietjänst (Facebook, Twitter, Google, Yahoo!, LinkedIn, StockTwits m.fl.) skickar en sådan social medietjänst ditt användarnamn och din e-postadress som är kopplade till de autentiseringsuppgifter du angav. Vi har ingen som helst kontroll över, och frånsäger oss allt ansvar för, hur tredje parter som lämnar information om dig behandlar dina personuppgifter.

Hur personliga uppgifter används

Vi använder dina personuppgifter på olika sätt som är nödvändigt för att tillhandahålla de tjänster du har bett om, för legitima intressen och i den utsträckning det är nödvändigt för att efterleva tillämplig lagstiftning enligt vad som beskrivs nedan.

Vi behöver vanligtvis inte ditt samtycke för att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter om det finns en rättslig grund för det. Om vi behöver få ditt samtycke meddelar vi dig detta.

Profil

En profil är en uppsättning information för varje enskild användare som beskriver hans/hennes visningsinställningar. Vi använder inte lagrade användarinställningar för marknadsföring. Användarinställningar (diagraminställningar, verktygsfält, knappar osv.) sparas enbart i syfte att anpassa användarupplevelsen när du använder webbplatsen eller användarkonton. Vi delar inte dina inställningar för privat profil med tredje part.

När du skapar ett konto på webbplatsen kan andra användare eller besökare på webbplatsen få tillgång till din offentliga profil på vår webbplats och se all information om dig som du har gjort offentligt tillgänglig.

Användarkonto och åtgärder med profil

Vi använder dina kontaktuppgifter, till exempel användarnamn, e-postadress eller telefonnummer, på följande sätt:

  • För att verifiera ditt användarkonto, säkerställa dess säkerhet och säkerheten för våra tjänster samt för att förhindra skräppost, bedrägerier och missbruk.
  • För att bekräfta, godkänna och hantera ditt användarkonto.
  • För att skicka ett e-postmeddelande för aktivering till alla nya användare så att de kan verifiera sin e-postadress.
  • För att förse dig abonnemangstjänster och kontakta dig angående din användning av tjänsterna i de fall där du är en betalanvändare. Sådan användning är nödvändig för att vi ska kunna bemöta eller verkställa din begäran och för fullföljande av avtalet mellan dig och oss.
  • Betalanvändare får också ett meddelande via e-post från PayPal om det uppstått problem med att belasta deras betal-/kreditkort för automatisk förnyelse av abonnemang. Användare kan inte välja bort dessa meddelanden. Emellertid kan de inaktivera sitt konto.

Marknadsföring

Vi kan komma att skicka e-postmeddelanden med marknadsföringsinnehåll till dig om våra produkter eller tjänster som liknar de produkter eller tjänster du abonnerar på, inklusive information om evenemang och kampanjer som vi tror kan vara av intresse för dig såvida inte du har angett för oss att du inte vill ta emot kommunikation på detta sätt. Vi skickar endast kampanjinformation till dig via e-post efter att vi fått ditt samtycke, som gavs när du lämnade dina personuppgifter till oss. Användare kan när som helst avanmäla sig från att få marknadsföringskommunikation genom att klicka på Avsluta prenumeration i något av e-postmeddelandena (mer information om vilka rättigheter du har finns i avsnittet ”Användarrättigheter” nedan).

Sociala meddelanden

Det kan hända att vi meddelar dig via e-post om nya användare som har följt dig/gillade en idé och/eller om nya idéer från användare som du följer osv. Du kan när som helst vägra att ta emot sådana meddelanden genom att justera dina användarinställningar.

Tjänstrelaterade meddelanden

Vid sällsynta tillfällen är det nödvändigt att skicka ut tjänstrelaterade meddelanden. Om till exempel vår tjänst har varit avbruten under en längre period, eller om en större funktionalitetsuppgradering släppts, kan det hända att vi skickar ett e-postmeddelande till alla användare.

Kundservice

När du öppnar en supportbiljett använder vi dina kontaktuppgifter såväl som information om din enhet, serverns loggar, en beskrivning av problemet och eventuella stödmaterial (videor, skärmdumpar) för att hjälpa dig att lösa problemen.

API

Om du använder våra API-tjänster (programmeringsgränssnittstjänster) (till exempel diagrambiblioteket, handelsterminalen och/eller REST API) kan det hända att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla och stödja de tjänsterna.

Legitima intressen

Vi kommer att behandla dina personuppgifter efter behov för vissa legitima affärsintressen, som inkluderar följande:

  • I de fall där vi ombeds ta itu med eventuella förfrågningar eller klagomål som du kommit med.
  • För att administrera vår webbplats, för att bättre förstå hur besökarna interagerar med webbplatsen och för att säkerställa att vår webbplats presenteras på effektivast möjliga sätt för dig och din dator/enhet.
  • to develop and improve our mobile applications;
  • För att dela personuppgifter mellan våra närstående företag för administrativa ändamål, för att tillhandahålla abonnemangstjänster och i samband med våra försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter (utom när vi behöver få ditt samtycke enligt vad som beskrivits ovan).
  • För att skicka information om våra produkter eller tjänster till dig som liknar de produkter eller tjänster du abonnerar på (såvida inte du vägrade eller valde bort att ta emot e-postmeddelanden av detta slag när du gav oss din e-postadress, eller såvida inte du senare angett för oss att du inte vill få kommunikation på detta sätt). Vårt legitima intresse består av att se till att vår marknadsföring är relevant för dig. Det innebär att vi kan komma att behandla dina personuppgifter för att skicka information till dig om våra produkter eller tjänster som är skräddarsydd enligt dina intressen.
  • Vi kan komma att anonymisera, aggregera och avidentifiera de data vi samlar in och sedan använda sådana anonymiserade, aggregerade och avidentifierade data för våra egna interna verksamhetssyften, inklusive dela dem med våra affärspartner, våra närstående företag, ombud och övriga tredjeparter för kommersiella ändamål, statistiska ändamål och marknadsundersökningsändamål så att dessa parter t.ex. kan analysera mönster bland grupper av människor och bedriva forskning om demografi, intressen och beteenden.
  • För intern affärsverksamhet/teknisk verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning, statistiska ändamål och undersökningsändamål samt som en del av våra ansträngningar att hålla vår webbplats, våra nätverk och våra informationssystem säkra.
  • För att; (a) uppfylla våra rättsliga skyldigheter; (b) svara på förfrågningar från behöriga myndigheter; (c) upprätthålla våra användarvillkor eller ordningsregler; (d) skydda vår verksamhet eller något av våra närstående företags verksamhet; (e) skydda våra och/eller våra närstående företags, dina eller andras rättigheter, säkerhet eller egendom; och (f) upprätthålla eller försvara våra juridiska rättigheter, eller förhindra skador. Det innebär att vi kan komma att överlämna de uppgifter om dig som vi har lagrade till brottsbekämpande myndigheter, statliga organ eller statliga myndigheter om vi konstaterar att sådant överlämnande av uppgifter är nödvändigt för att lagen ska iakttas. Detta inkluderar att svara på domstolsbeslut eller förelägganden att tillhandahålla handlingar samt andra rättsliga förfaranden eller regleringsförfaranden.

Som termen används i denna integritetspolicy innebär ”legitima intressen” TradingViews och våra närstående företags intressen att bedriva och leda vår verksamhet. När vi behandlar dina personuppgifter för våra legitima intressen är vi noga med att ta hänsyn till och väga in eventuella konsekvenser för dig och dina rättigheter enligt dataskyddslagar. Våra legitima intressen åsidosätter inte automatiskt dina intressen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter för aktiviteter där utövandet av våra intressen medför negativa återverkningar för dig såvida inte vi har fått ditt samtycke till det eller såvida inte dessa aktiviteter är nödvändigt eller tillåtet enligt lag. Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandling av dina personuppgifter som grundar sig på våra legitima intressen av skäl som är relaterade till din speciella situation (mer information om dina rättigheter finns i avsnittet ”Användarrättigheter” nedan).

När vi delar din personliga information

Vi delar dina personuppgifter med tredje part i följande situationer:

  • Service providers: TradingView, like many businesses, occasionally engages selected third parties who act on our behalf to support our operations, such as (i) card processing or payment services (see the point below headed "Payment information"), (ii) IT suppliers and contractors (e.g. data hosting providers or delivery partners) as necessary to provide IT support and enable us to provide subscription services and other goods/services available on this Website or to users, (iii) web and mobile analytics providers, (iv) providers of digital advertising services and (v) providers of marketing and sales software solutions. Pursuant to our instructions, these parties may access, process or store your personal data in the course of performing their duties to us and solely in order to perform the services we have hired them to provide.
  • Betalningsinformation: Betalanvändare måste lämna betalningsuppgifter (namn, betal-/kreditkortsinformation eller PayPal-kontoinformation). Dessa uppgifter används endast för faktureringsändamål och behandlas av PayPal, som är vår betalningsbehandlare. När du gör en betalning har vi inte tillgång till dina personuppgifter eller din betal-/kreditkortsinformation. Om det skulle uppstå några problem med att utföra en order får du ett e-postmeddelande till e-postadressen du har uppgett.
  • Tredje parter som är innehållsleverantörer: När du köper marknadsdata från IDC ger vi dem dina kontaktuppgifter (telefonnummer, adress och e-postadress) varpå du signerar avtalet. Dessa data behandlas också av IDC för att ge dig tillgång till börserna. När du köper marknadsdata från en annan fondbörs ger vi dem samma information.
  • TradingViews närstående företag: För att kunna tillhandahålla de tjänster du begär från oss kan det hända att våra närstående företag har åtkomst till och behandlar den information som vi samlar in från dig för de ovan beskrivna syftena, inklusive att erbjuda produkter och tjänster till dig. Våra närstående företag använder endast dina uppgifter för de ändamål som vi ursprungligen samlade in dem för.
  • Analytics providers: We may use third-party service providers to monitor and analyze the use of our services and mobile applications. We use this information to analyze and improve the work of our services and mobile applications.
    • Web analytics services that we may use:
      • Google Analytics. For more information on Google Analytics privacy practices, go here.
      • Kissmetrics. For more information on Kissmetrics’ web analytics service privacy practices, go here.
    • Analytics services for mobile applications that we may use:
      • Firebase is a development and analytics platform provided by Google. For more information on what type of information are collected, please visit the Google Privacy web page.
      • Flurry Analytics provide us tools and resources for understanding our mobile application users’ behavior. For more information on the handling of user data on Flurry App Analytics, please see Privacy Policy.
      • Amplitude is an analytics service for mobile apps. For more information on the privacy practices of Amplitude, please see the Amplitude Terms.
      • Visual Studio App Center is owned by Microsoft and their applicable data protection provisions may be reviewed under Microsoft Privacy Statement.
  • Verksamhetsöverlåtelse: Om vi säljer vår verksamhet, eller om våra bolagstillgångar förvärvas av en tredje part, kommer personuppgifter som innehas av oss om våra användare av allmänt konto, användare av abonnemangskonto eller kunder att vara en av de överförda tillgångarna.
  • Administrativa och juridiska skäl: Om vi behöver lämna ut dina personuppgifter (i) för att uppfylla en rättslig skyldighet och/eller svara på rättsliga förfaranden eller regleringsförfaranden, ett domstolsbeslut eller annan rättsprocess; (ii) för att upprätthålla våra användarvillkor, ordningsregler eller andra tillämpliga avtalsvillkor som du är föremål för; eller (iii) för att skydda oss eller våra leverantörer mot förlust eller skada kan detta innebära (utan begränsning) utbyte av information med polis, domstolar eller brottsbekämpande organisationer.

Reklam

We display advertising on the Website and use remarketing and tracking features provided by Google. Remarketing feature allows to display advertising in a more targeted manner in order to present advertisements of interest to users, based on activity on other websites. Tracking feature allows collecting information about impressions and clicks on ads. This feature collects data as pseudonymous data. For more information about Google’s use of data for marketing purposes, please see here and Google’s Privacy Policy.

You can opt out from remarketing and/or targeting by visiting the Network Advertising Initiative opt-out page or turning off personalization of Google ads,on the Ad Settings page.

We do not give our advertisers any information about you. Advertisers are able to see general statistics that include the amount of impressions and clicks.

Offentlig information på vår webbplats

Offentlig profil

När du skapar din profil på webbplatsen har andra användare eller webbplatsbesökare tillgång till din offentliga profil på vår webbplats, och de kan se all information om dig som du gjort tillgänglig för andra. När de navigerar på webbplatsen för att hitta handelsidéer kommer de bara att kunna se följande av ditt publicerade innehåll: marknadsinformation (publicerade idéer och skript, marknadsallokering, ovan nämnda symboler), information från sociala medietjänster (följare och listor med följare tillsammans med de idéer du följer och kommenterar om), kontaktinformation (sektionen ”Om mig”, plats, Twitter, webbplats), din rang i nätgemenskapen (Moderator- eller PRO-märke, statistisk information som ryktespoäng, visningar, gilla-markeringar, följare, registreringsdatum samt senaste besöksdatum). Din e-postadress visas inte (såvida inte du själv väljer att den ska visas).

Offentliga diagram, idéer och skript

Alla med ett användarkonto kan på vår webbplats dela sina diagram med indikatorer och kommentarer tillagda (”idéer”) samt skript med resten av internetgemenskapen via vår funktion för att publicera idéer och skript.

Genom att använda funktionen för att publicera idéer och skript beviljar du oss en oåterkallelig, evig, royaltyfri licens att publicera och röja innehållet i denna idé och dina skript samt upphovsmannens namn, vilket gör att du kan identifieras.

Du kan också publicera en privat idé. Det kommer inte att visas i din profil, i lista med idéer och blir inte indexerad av sökmotorer. Användare som har en direktlänk till din idé kommer dock att kunna se den.

Chatt och privata meddelanden

När du kommunicerar med andra användare i offentliga och privata chattar lagrar och bearbetar vi dina meddelanden och all relaterad information. Vi kontrollerar länkar för att se till att det inte finns något skadligt innehåll såväl som att upptäcka spam och förbjudna bilder. När du använder privata meddelanden att kommunicera, kom ihåg att mottagarna också har en kopia av din korrespondens. Detta kommer att vara fallet även om du tar bort sådan korrespondens från ditt konto. Mottagare kan kopiera, lagra eller dela dessa meddelanden.

Säkerhet för personuppgifter

Vi använder tekniska och organisatoriska skyddsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och kräva tredje parter med vilka vi arbetar för att göra detsamma.

Vi använder teknik för Transport Layer Security-kryptering (TLS-kryptering) för att skydda viss information som du skickar till oss. Denna typ av teknik ser till att dina uppgifter inte kan avlyssnas av någon medan de överförs till TradingView eller PayPal. När du befinner dig på en säker webbsida, t.ex. vårt orderformulär, visas låsikonen i webbläsarfönstret, vilket bekräftar att en säker och krypterad anslutning har upprättats till webbplatsen. Vi arbetar hårt för att säkerställa att vår webbplats är säker och att den uppfyller branschstandarderna. Vi använder också andra säkerhetsarrangemang, t.ex. brandväggar, autentiseringssystem (t.ex. lösenord och PIN-koder) och åtkomstkontrollmekanismer för att kontrollera att det inte förekommer obehörig åtkomst till system och data. Om du själv valt att skapa ett konto är du ansvarig för att göra allt du rimligen kan för att hålla din åtkomstinformation hemlig. Du får inte dela denna information med någon annan.

Vi gör vårt bästa för att skydda användarinformation offline. Alla våra användares personuppgifter är begränsade till våra kontor. Endast anställda som behöver se informationen för att utföra sina jobb får få tillgång till det.

Servrarna som personuppgifter lagras på står i en säker miljö i en låst anläggning.

Vi arbetar fortlöpande med att förbättra sätten varpå vi skyddar datamängderna vi samlar in, lagrar och behandlar, inklusive fysiska säkerhetsåtgärder som hjälper oss att motverka obehörig åtkomst till våra system. Emellertid finns det ingen metod för elektronisk överföring eller elektronisk lagring som är 100 procent säker. Vi kan därför inte ge några absoluta garantier för säkerheten för datamängderna.

Barns personuppgifter och känsliga personuppgifter

Denna webbplats vänder sig inte till barn som är under 18 år. Vi kontaktar inte med avsikt, eller samlar in personuppgifter från, barn under 18 år, och vi samlar heller inte med avsikt in känsliga personuppgifter (personuppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, biometriska uppgifter, uppgifter som rör hälsa, eller uppgifter om en fysisk persons sexualliv eller sexuella läggning). Om du tror att vi oavsiktligt har samlat in sådan information ber vi dig kontakta oss så att vi antingen kan få ett särskilt samtycke av dig eller radera uppgifterna.

Tredjepartswebbplatser

Länkar till andra webbplatser

Vi kan, efter eget gottfinnande, lägga till länkar (webblänkar) till andra webbplatser från vår webbplats. Sådana webbplatser kan drivas av tredje part med integritetspolicyer som är fristående och oberoende från vår. Vi har därför inget ansvar eller några förpliktelser för innehåll på, aktiviteter på eller integritetspolicyer för sådana länkade webbplatser. Vi rekommenderar att du läser igenom integritetspolicyn för varje länkad webbplats som du besöker.

Våra hostade diagramlösningar

Vissa affärspartner använder våra diagramlösningar på sina egna webbplatser. Sådana webbplatser kan visa meddelanden som ”Powered by TradingView" (drivs av TradingView) eller liknande. Vi saknar kontroll över integritetspolicyerna för sådana webbplatser även om sådana meddelanden visas. Vi rekommenderar att du läser igenom integritetspolicyn för varje länkad webbplats som du besöker.

Användarrättigheter

Personer som omfattas av de europeiska dataskyddslagarna kan ha rättigheter i egenskap av registrerad person beträffande personuppgifter vi har om dem (beskrivs i detalj nedan). Dessa rättigheter kan vara föremål för begränsningar och/eller restriktioner.

Om du vistas eller bor i EES och vill utöva dina rättigheter kontaktar du oss.

Åtkomst till data

Du kan be oss bekräfta huruvida vi behandlar personuppgifter om dig. Om så är fallet ger vi dig en kopia av personuppgifterna tillsammans med vissa andra uppgifter. Om du behöver ytterligare kopior kan det hända att vi debiterar en skälig avgift för detta.

Begränsa behandling av uppgifter

Under vissa omständigheter kan du begära att vi begränsar eller blockerar behandlingen av dina personuppgifter, exempelvis om du bestrider noggrannheten i personuppgifterna eller om du invänder mot att vi behandlar dem. I sådant fall underrättar vi dig innan vi upphäver begränsningarna för behandlingen. Om vi delar dina personuppgifter med andra informerar vi dem om begränsningen i de fall det är möjligt. På din uppmaning samt när det är möjligt för oss och tillåtet enligt lag att göra det meddelar vi dig också vilka vi har delat dina personuppgifter med så att du kan kontakta dem direkt.

Invändning mot behandling av personuppgifter

Du kan, och har rätt att, göra följande:

  • Du kan när som helst begära att vi slutar behandla dina personuppgifter. Vi tillmötesgår då din begäran när vi är beroende av ett legitimt intresse av att behandla dina personuppgifter ‒ såvida inte vi kan visa på tvingande lagenliga skäl för behandlingen.
  • Du kan när som helst invända mot att vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring. Detta kan göras genom att klicka på knappen Avsluta prenumeration i något av e-postmeddelandena med reklam.
  • Du kan vägra att ta emot tjänstmeddelanden via e-post (t.ex. när en användare som du följer publicerar ett diagram och liknande). Detta kan justeras i användarinställningarna.

Återkallande av samtycke

Om vi är beroende av ditt samtycke för att kunna behandla dina personuppgifter har du rätt att, när som helst, återkalla det samtycket. Detta påverkar inte lagenligheten för behandlingen av dina personuppgifter innan vi mottog meddelande från dig om att du önskade återkalla ditt samtycke. Vi vill särskilt påpeka att vi vanligtvis inte behöver ditt samtycke för att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter om det finns en rättslig grund för det. Om vi behöver få ditt samtycke meddelar vi dig detta.

Visa och korrigera data

Du har rätt att få felaktiga uppgifter korrigerade, eller kompletterade om de är ofullständiga. För att göra det kan varje användare visa och hantera eller uppdatera sina personuppgifter i profilinställningarna.

Om vi delar dina personuppgifter med andra informerar vi dem om korrigeringen i de fall det är möjligt. På din uppmaning samt när det är möjligt för oss och tillåtet enligt lag att göra det meddelar vi dig också vilka vi har delat dina personuppgifter med så att du kan kontakta dem direkt.

Borttagning av information

Du har rätt att vägra använda vår webbplats och kan, under vissa omständigheter, begära att vi raderar eller tar bort dina personuppgifter, t.ex. när vi är beroende av ditt samtycke för att kunna behandla dina personuppgifter och du återkallar det samtycket, eller när du invänder mot att vi behandlar dina personuppgifter baserat på våra legitima intressen och det inte finns några övervägande lagenliga skäl för behandlingen. Om vi delar dina personuppgifter med andra informerar vi dem om raderingen i de fall det är möjligt. På din uppmaning samt när det är möjligt för oss och tillåtet enligt lag att göra det meddelar vi dig också vilka vi har delat dina personuppgifter med så att du kan kontakta dem direkt.

Observera att ovanstående rätt till radering (”rätten att bli bortglömd”) är utöver din rätt att radera ditt användarkonto i enlighet med våra användarvillkor. Om du begär att ditt konto ska raderas tar vi bort personuppgifter som du har lämnat till oss. Emellertid behåller vi vissa personuppgifter om de har integrerats i våra system och vår plattform, inklusive data i meddelanden som du skickat via vår plattform. Dessa uppgifter behålls av nödvändighet för integriteten hos plattformsdata och för legitima affärsändamål, inklusive revision, säkerhet och andra legitima intressen.

Observera att sökmotorer såväl som tredje part kan behålla kopior av din offentligt tillgängliga information under en tid när ditt konto har inaktiverats. Det bör också noteras att publicerade idéer kommer att finnas kvar på webbplatsen och meddelanden som skickas till andra användare kan inte raderas.

Datalagring under en förutbestämd tid

Vi behåller dina personuppgifter (1) tills ditt användarkonto raderas av dig (på begäran) eller av oss; eller (2) enligt lag eller enligt vad som är nödvändigt för legitima affärsändamål (t.ex. för skatteändamål, rättsliga syften, redovisningsändamål, förebyggande av bedrägeri eller missbruk, eller andra ändamål), beroende på vilken som är den längsta tidsperioden.

När lagringsperioden löpt ut förstör vi dina personuppgifter i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar. Under vissa omständigheter kan vi komma att anonymisera dina personuppgifter så att de inte längre kan associeras med dig, och de kan då inte längre betraktas som personuppgifter.

När du samtycker till att motta marknadsföringskommunikation behåller vi dina personuppgifter tills du avbryter prenumerationen.

Dataportabilitet

Du har rätt att erhålla dina personuppgifter från oss som du samtycker till att lämna, eller som lämnades till oss i den utsträckning det var nödvändigt i samband med vårt avtal med dig. Vi kan ge dig dina personuppgifter i ett strukturerat och allmänt använt format som är maskinläsbart. Du får använda mediet med personuppgifterna i andra sammanhang.

Lämna in klagomål hos dataskyddsmyndigheten

Om du har en invändning mot våra sekretessrutiner, inklusive hur vi hanterade dina personuppgifter, kan du rapportera det till behörig dataskyddsmyndighet i en EU-medlemsstat som har behörighet att pröva invändningen (klicka här för kontaktinformation för dataskyddsmyndigheterna i EU). Om du vill utöva någon av dessa rättigheter ber vi dig kontakta oss. Det kan hända att vi även behöver be dig om ytterligare information för att verifiera din identitet innan vi kan tillmötesgå din begäran.

EU-invånare: Internationella dataöverföringar

TradingView Inc. är baserat i USA och har partner i Ryssland. Informationen som samlas in via webbplatsen lagras på servrar i USA, Europeiska unionen och andra platser (inklusive utanför EES) samt på servrar hos våra tjänstleverantörer och närstående företag för de ovan beskrivna syftena. Detta är nödvändigt för att du ska kunna navigera på och använda vår webbplats. Vidare kan data komma att överföras till våra tjänstleverantörer och partner som stöder vår verksamhet (enligt vad som beskrivs ovan).

Observera att det inte är säkert att de berörda länderna har samma rättsnormer för skydd av dina personuppgifter som finns i EES. När vi överför dina personuppgifter till länder utanför EES vidtar vi åtgärder för att säkerställa att säkerhets- och skyddsnivån för dina uppgifter är tillräcklig där de behandlas och att dina rättigheter fortsätter att skyddas. Några av våra tjänstleverantörer (t.ex. Amazon Web Services, Inc.) är certifierade i enlighet med skölden för skydd av privatlivet i EU och Förenta staterna, ett ramverk som drivs av USA:s handelsdepartement som tillåter överföring av personuppgifter till utanför EES eller, i tillämpliga fall, Schweiz, till certifierade företag i enlighet med EES:s dataskyddslag (besök https://www.privacyshield.gov för mer information).

Om du vill få mer information om de säkerhetsarrangemang som vi implementerar ber vi dig kontakta oss.

Kontaktuppgifter

Om du har frågor eller förslag gällande behandling av personuppgifter kan du kontakta oss på e-postadressen privacy@tradingview.com.

Om du är bosatt i EES-området kan du också kontakta Jasper Ernst på adressen C/ Aragón 643 (Mail Boxes), PO Box 194, ES-08026 Barcelona, Spanien, som har utsetts till TradingViews representant i EES-området enligt artikel 27 i Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning om frågor som rör behandling av personuppgifter som äger rum inom EES.

Om du inte accepterar innehållet i denna integritetspolicy måste du upphöra med all användning av vår webbplats och inaktivera eventuella användarkonton.

TradingView.com, Inc.
470 Olde Worthington Rd., Suite 200
Westerville, OH 43082

Hem Aktie-screener Forex-screener Krypto-screener Ekonomisk kalender Hur det fungerar Diagramfunktioner Priser Ordningsregler Moderatorer Webbsidor och mäklarlösningar Widgets Diagramlösningar Få hjälp Funktionsförfrågan Blogg & nyheter Frågor och svar Wiki Twitter
Profil Profilinställningar Konto och fakturering Få hjälp Publicerade idéer Följare Följer Privata meddelanden Chatt Logga ut