Personuppgiftspolicy

I korthet: Vi är TradingView Inc. ("TradingView", "vi" eller "oss"). Vi respekterar din integritet och arbetar hårt för att skydda sekretessen för information som du ger oss. Vi kommer att dela dina personuppgifter med tredje parter endast om de behövs för tillhandahållande av tjänster och data du har begärt (förklaras i detalj i denna integritetspolicy).

Om oss

TradingView är personuppgiftsansvarig med ansvar för dina personuppgifter och är ensamt ägare av webbplatsen TradingView.com (”webbplatsen”) och all information som samlas in på den. TradingView samlar in information från användare på flera sätt genom webbplatsen (vilket förklaras i detalj i denna integritetspolicy).

Denna integritetspolicy gäller för personuppgifter som vi samlar in från dig när du besöker denna webbplats eller skapar ett konto (”du” eller ”din” tolkas enligt sammanhanget). I den ges information om vilka typer av personuppgifter vi samlar in, varför vi samlar in personuppgifterna, hur de används, den lagliga grunden som vår behandling av dina personuppgifter har sin grund i, hur de lagras och hur vi delar information.

Som termen används i denna integritetspolicy betyder ”personuppgifter” all information som har samband med dig enligt vilken du kan identifieras.

Genom att använda vår webbplats, eller genom att skicka dina personuppgifter till oss, accepterar du villkoren i denna integritetspolicy. Vi uppmanar dig därför att noga läsa igenom den.

Uppdateringar

Vi kan emellanåt komma att uppdatera denna integritetspolicy efter eget gottfinnande genom att publicera en ny version på vår webbplats. Du bör därför besöka vår webbplats då och då för att försäkra dig om att eventuella ändringar är lämpliga för dig. Om det krävs enligt tillämplig lag informeras du om väsentliga ändringar som eventuellt görs i integritetspolicyn.

Integritetspolicyns aktuella version ändrades senast den 20 april 2020.

Personuppgifter som vi samlar in

Det är inte nödvändigt att skapa ett konto när du söker och visar information från vissa marknader på webbplatsen, till exempel symboler, kursnoteringar, finansdata samt idéer och allmänt tillgängliga data från TradingView-användare.

Data vi tar emot från dig

Användarkonton

Om du har bestämt dig för att skapa ett konto måste du ge oss vissa personuppgifter så att vi kan ge dig tillgång till våra tilläggstjänster som användarna har nytta av. Du kan också välja att ge oss ytterligare information om dig, som beskrivs nedan.

Vid registrering kommer du att behöva förse oss med antingen:

  • ditt användarnamn, e-postadress;
  • Din kontoinformation från någon av följande sociala medietjänster: Facebook, Twitter, Google, Yahoo!, LinkedIn; och
  • I det fall du önskar köpa en prenumeration behöver vi ditt förnamn, efternamn och postadress.

I vissa fall kan du behöva ange och verifiera ditt telefonnummer. Du kan också lägga till ytterligare information om dig själv i profilinställningarna, även om det inte är obligatoriskt:

Följande information kommer att visas öppet:

  • bilden som du har valt som din avatar, signatur, "om mig", plats, Twitterhandtag och webbplats.

Följande information visas inte öppet.

  • ditt för- och efternamn, telefonnummer, epost, adress och beskattningsuppgifter.

I det fall att du registrerar dig som en användare av PRO/PRO Plus/Premium-konton (som "Betalande användare"), kommer vår tredjeparts betalningsprocessor (PayPal) också att behandla information om ditt betalkort/kreditkort och bankkonto som behövs för din kontoregistrering. För ytterligare information, se punkten nedan med titeln "Betalningsinformation", under avsnittet "När vi delar din personliga information."

Kontaktuppgifter

Vi behandlar också alla personuppgifter du väljer att lämna när du kommunicerar med oss via telefon eller e-post, eller när du besöker och interagerar med den här webbplatsen eller andra webbplatser vi driver.

Cookies och andra tekniker

Webbläsarkakor (små textfiler som placeras på din enhet) används för att administrera vår webbplats, samla in och analysera statistisk information, säkerställa säkerhet, för att bekämpa skräppost och för reklamändamål. Kakor tillåter oss att ge dig en bättre användarupplevelse när du surfar på vår webbplats och hjälper till att förbättra dess funktioner. Mer detaljerad information om användningen av kakor finns i vår Kakpolicy.

Vi använder även webbsignaler (pyttesmå grafikobjekt med en unik identifierare) för analys och reklamändamål samt för att utveckla, testa och förbättra våra tjänster ytterligare enligt beskrivningen i vår cookiepolicy.

Loggfiler

Like most websites, we use web server log files. Records in our log files include internet protocol (IP) addresses (see the "Device information" section below for further details), browser types, internet service providers, referring pages, exit pages, platform types, and date/time stamps. We use web server log files to administer the site, provide broad traffic information for site planning purposes, and to ensure that our terms of service agreement is being adhered to. Note that IP addresses are not tied to personal data in our web server log files.

Enhetsinformation

Vi samlar in följande information om enheterna du använder för att besöka webbplatsen: enhetens IP-adress (från vilken vi också kan se det land du ansluter från vid tidpunkten för ditt besök på webbplatsen), operativsystem och webbläsarversion . Vi samlar in denna information för att förhindra skräppost och missbruk av våra tjänster. IP-adresser kan betraktas som personuppgifter i vissa jurisdiktioner, till exempel inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EEA"), och kommer att behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

När du använder vår mobilapp kan vi komma att samla in allmän information om din enhet, enhetsidentifierare (t.ex. Google Advertising ID om du använder en Android-enhet, eller Advertising Identifier (IDFA) om du använder en iOS-enhet), nätverksinformation och appinteraktionshändelser för analysändamål samt för att utveckla, testa och förbättra våra tjänster ytterligare. Våra mobilappar använder tjänster från tredje part som också kan samla in sådan information. Se avsnittet Analysleverantörer nedan för mer information.

Data som vi mottar från tredje part

När du loggar in på webbplatsen, en annan webbplats eller en tjänst med hjälp av dina sociala mediauppgifter (Facebook, Twitter, Google+, Yahoo!, LinkedIn), skickar en sådan tjänst ditt användarnamn och e-postadress i samband med de uppgifter du har använt. Vi kontrollerar inte och tar inget ansvar för hur tredje part som ger information om dig och behandlar dina personuppgifter.

Hur personliga uppgifter används

Vi använder dina personuppgifter på olika sätt som är nödvändiga för att tillhandahålla de tjänster du har bett om av legitima skäl i den utsträckning det är nödvändigt för att efterleva tillämplig lagstiftning enligt vad som ytterligare beskrivs nedan.

Vi behöver vanligtvis inte ditt samtycke för att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter om det finns en rättslig grund för det. Om vi behöver få ditt samtycke meddelar vi dig detta.

Profil

En profil är en uppsättning information för varje enskild användare som beskriver hans/hennes visningsinställningar. Vi använder inte lagrade användarinställningar för marknadsföring. Användarinställningar (diagraminställningar, verktygsfält, knappar osv.) sparas enbart i syfte att anpassa användarupplevelsen när du använder webbplatsen eller användarkonton. Vi delar inte dina inställningar för privat profil med tredje part.

Lägg märke till att när du skapar ett konto på webbplatsen kommer andra användare eller besökare att ha tillgång till din offentliga profil och se den information som du har gjort tillgänglig om dig själv.

Användarkonto och åtgärder med profil

Vi använder dina kontaktuppgifter, till exempel användarnamn, e-postadress eller telefonnummer, på följande sätt:

  • För att verifiera ditt användarkonto, säkerställa dess säkerhet och säkerheten för våra tjänster samt för att förhindra skräppost, bedrägerier och missbruk.
  • För att bekräfta, godkänna och hantera ditt användarkonto.
  • För att skicka ett e-postmeddelande för aktivering till alla nya användare så att de kan verifiera sin e-postadress.
  • (För betalande användare) att förse dig med prenumerationstjänster och för att kontakta dig angående din användning av sådana tjänster. Detta är nödvändigt för att verkställa dina ösnkemål; och
  • Betalalnde användare får även meddelande från PayPal rörande eventuella problem med att ta betalt från deras kreditkort för automatisk förnyelse av prenumerationer. Användare kan inte välja bort dessa meddelanden, fastän de kan ta bort hela kontot.

Marknadsföring

Det kan hända att vi skickar marknadsföringsmeddelanden om våra produkter eller tjänster som liknar de produkter eller tjänster du prenumererar på, inklusive information om evenemang och andra kampanjer som vi anser kan intressera dig. Detta är om du inte har angett för oss att du inte vill ta emot meddelanden på detta sätt. Vi skickar dig annan kampanjinformation via e-post endast med ditt medgivande, vilket gavs när du gav oss dina personuppgifter. Användare kan välja bort mottagande av marknadsföringskommunikation när som helst genom att klicka på "avsluta prenumerationen" i ett av e-postmeddelandena. (För mer information om dina rättigheter, se avsnittet "Användarrättigheter" nedan).

Sociala meddelanden

Vi kan informera dig via epost om nya användare som har följt dig eller gillat en idé och om användares idéer som du följer och så vidare. Du kan avböja att ta emot sådan information genom att ändra i Profilinställningar.

Tjänstrelaterade meddelanden

Vid sällsynta tillfällen är det nödvändigt att skicka ut tjänstrelaterade meddelanden. Om till exempel vår tjänst har varit avbruten under en längre period, eller om en större funktionalitetsuppgradering släppts, kan det hända att vi skickar ett e-postmeddelande till alla användare.

Kundservice

När du begär support på vår webbplats använder vi dina kontaktuppgifter såväl som information om din enhet, serverloggar och problembeskrivning tillsammans med annat stödmaterial (videor, skärmdumpar, etc.) för att lösa problem(en).

API

Om du använder våra API-tjänster (programmeringsgränssnittstjänster) (till exempel diagrambiblioteket, handelsterminalen och/eller REST API) kan det hända att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla och stödja de tjänsterna.

Legitima intressen

Vi kommer att behandla dina personuppgifter efter behov för vissa legitima affärsintressen, som inkluderar följande:

  • där vi ombes besvara dina frågor, kommentarer eller klagomål;
  • för att administrera vår webbplats för att bättre förstå hur besökare interagerar med webbplatsen och säkerställa att den är upplagd på det mest effektiva sättet för dig och din dator/enhet;
  • för att utveckla och förbättra våra mobilappar.
  • att dela personlig information mellan våra anslutna företag för administrativa ändamål, tillhandahålla prenumerationstjänster och i relation till vår försäljnings- och marknadsföringsverksamhet, utom när vi kräver ditt samtycke, såsom det beskrivs ovan;
  • att skicka upplysningar om våra produkter eller tjänster som liknar de produkter eller tjänster du prenumererade på (såvida du inte har vägrat eller avvisat att ta emot dessa e-postmeddelanden vid den tidpunkt då du gav oss din e-postadress eller om du har angett att vi vill inte ta emot budskap på detta sätt). Vårt legitima intresse är att se till att vår marknadsföring är relevant för dig, så vi kan behandla dina data för att skicka information om våra produkter eller tjänster som är specifikt anpassade till dina intressen;
  • vi kan anonymisera, sammanställa och avidentifiera data som vi samlar in och använda denna information för våra egna interna affärsändamål, inbegripapnde delning av dem med våra affärspartners, våra anslutna företag, agenter och andra tredje parter för kommersiella, statistiska och marknadsundersökningsändamål . Det kan till exempel vara att låta dessa parter analysera mönster mellan grupper av människor och att bedriva forskning om demografi, intressen och beteende;
  • för intern affärsverksamhet/teknisk verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning, statistiska ändamål och undersökningsändamål samt som en del av våra ansträngningar att hålla vår webbplats, våra nätverk och våra informationssystem säkra; och
  • För att; (a) uppfylla våra rättsliga skyldigheter; (b) svara på förfrågningar från behöriga myndigheter; (c) upprätthålla våra användarvillkor eller ordningsregler; (d) skydda vår verksamhet eller något av våra närstående företags verksamhet; (e) skydda våra och/eller våra närstående företags, dina eller andras rättigheter, säkerhet eller egendom; och (f) upprätthålla eller försvara våra juridiska rättigheter, eller förhindra skador. Det innebär att vi kan komma att överlämna de uppgifter om dig som vi har lagrade till brottsbekämpande myndigheter, statliga organ eller statliga myndigheter om vi konstaterar att sådant överlämnande av uppgifter är nödvändigt för att lagen ska iakttas. Detta inkluderar att svara på domstolsbeslut eller förelägganden att tillhandahålla handlingar samt andra rättsliga förfaranden eller regleringsförfaranden.

Som termen används i denna integritetspolicy innebär ”legitima intressen” TradingViews och våra närstående företags intressen att bedriva och leda vår verksamhet. När vi behandlar dina personuppgifter för våra legitima intressen är vi noga med att ta hänsyn till och väga in eventuella konsekvenser för dig och dina rättigheter enligt dataskyddslagar. Våra legitima intressen åsidosätter inte automatiskt dina intressen. Vi använder dina personuppgifter för aktiviteter där utövandet av våra intressen medför negativa återverkningar för dig såvida inte vi har fått ditt uttryckliga samtycke till det eller såvida inte dessa aktiviteter är nödvändiga eller tillåtna enligt lag. Du har rätt att när som helst göra invändningar mot behandling av dina personuppgifter som grundar sig på våra legitima intressen av skäl som är relaterade till din speciella situation. (Mer information om dina rättigheter finns i avsnittet ”Användarrättigheter” nedan).

När vi skulle dela personlig information

Vi delar dina personuppgifter med tredje part i följande situationer:

  • Tjänstleverantörer: I likhet med många andra företag anlitar även TradingView ibland utvalda tredje parter som agerar på uppdrag av oss för att stödja vår verksamhet. Det kan till exempel röra sig om följande: (i) kortbehandlings- eller betalningstjänster (se ”Betalningsinformation” nedan), (ii) IT-leverantörer och IT-entreprenörer (t.ex. leverantörer av värdtjänster för data eller leveranspartners) efter behov för att tillhandahålla IT-support och göra det möjligt för oss att tillhandahålla abonnemangstjänster och andra varor/tjänster som finns på denna webbplats eller för användare, (iii) leverantörer av webb- och mobilanalyser; (iv) leverantörer av digitala annonseringstjänster; och (v) leverantörer av programvarulösningar för marknadsföring och försäljning. I enlighet med våra instruktioner kan dessa parter komma att ha tillgång till, bearbeta eller lagra dina personuppgifter vid fullgörandet av sina skyldigheter gentemot oss, och uteslutande i syfte att tillhandahålla de tjänster vi anlitat dem att tillhandahålla.
  • Betalningsinformation: Betalande användare måste ange betalningsinformation (namn, kreditkortsupplysningar eller PayPalkontoinformation). Denna information används endast för faktureringsändamål och behandlas av PayPal, vår betalningsprocessor. När du betalar har vi inte tillgång till din personliga och/eller kreditkortsinformation. Om vi har några problem med att behandla en beställning, kommer den e-postadress du har angett att användas för att kontakta dig.
  • Tredje parter som är innehållsleverantörer: När du köper marknadsdata från IDC ger vi dem dina kontaktuppgifter (telefonnummer, adress och e-postadress) varpå du signerar avtalet. Dessa data behandlas också av IDC för att ge dig tillgång till börserna. När du köper marknadsdata från en annan fondbörs ger vi dem samma information.
  • Till TradingView anslutna företag: För att leverera de tjänster du begär av oss kan våra anslutna företag använda den information vi samlar in från dig för de syften som anges ovan, inklusive produkt- och tjänsteerbjudanden till dig. Våra anslutna företag använder bara dina uppgifter för de syften för vilka vi ursprungligen samlade in dessa data.
  • Analysleverantörer: Vi kan komma att använda oss av leverantörer av tredjepartstjänster för att övervaka och analysera användningen av våra tjänster och mobilappar. Vi använder denna information för att analysera och förbättra arbetet med våra tjänster och mobilappar.
    • Vi kan använda Google Analytics som en webbanalystjänst. För mer information om integritetsrutiner för Google Analytics, gåhit.
    • Analystjänster för mobilappar som vi kan komma att använda oss av:
      • Firebase är en utvecklings- och analysplattform som tillhandahålls av Google. Mer information om vilken typ av information som samlas in får du genom att besöka webbsidan Google Privacy.
      • Flurry Analytics - ger oss verktyg och resurser för att förstå beteendet hos användarna av vår mobilapplikation. För mer information om hantering av användardata på Flurry Analytics, se deras Integritetspolicy.
      • Amplitude är en analystjänst för mobilappar. Mer information om Amplitudes integritetsskyddsrutiner får du genom att läsa Amplitude Terms.
      • Visual Studio App Center — ägt av Microsoft. Deras tillämpliga dataskydd kan ses under Microsoft Privacy Statement.
  • Verksamhetsöverlåtelse: Om vi säljer vår verksamhet, eller om våra bolagstillgångar förvärvas av en tredje part, kommer personuppgifter som innehas av oss om våra användare av allmänt konto, användare av abonnemangskonto eller kunder att vara en av de överförda tillgångarna.
  • Administrativa och juridiska skäl: Om vi behöver lämna ut dina personuppgifter (i) för att uppfylla en rättslig skyldighet och/eller svara på rättsliga förfaranden eller regleringsförfaranden, ett domstolsbeslut eller annan rättsprocess; (ii) för att upprätthålla våra användarvillkor, ordningsregler eller andra tillämpliga avtalsvillkor som du är föremål för; eller (iii) för att skydda oss eller våra leverantörer mot förlust eller skada kan detta innebära (utan begränsning) utbyte av information med polis, domstolar eller brottsbekämpande organisationer.
  • Reklam: Vi visar reklam på webbplatsen och kan använda remarketing- och spårningsfunktioner. Remarketingfunktioner gör att vi kan visa annonsering av intresse för användare på ett mer riktat sätt, baserat på deras aktivitet på andra webbplatser. Spårningsfunktioner gör det möjligt för oss att samla in information om visningar, annonsklick och aktiviteter som användare genomför via vår webbplats. Denna information hjälper oss också att utvärdera resultatet av annonskampanjer. Observera att vi bara samlar in pseudonymuppgifter. Vi kan använda följande tjänster för reklam, remarketing och spårning:
    • Google Ad Manager och Google Ads — de hjälper oss betjäna och mäta framgången för reklamen på vår webbplats.

      För ytterligare upplysningar om hur Google använder data, gå till dokumentet Integritet och villkor och Googles intergitetspolicy. Du kan välja bort detta genom att gå till Network Advertising Initiatives sida för bortval eller genom att stänga av presonaliseringen av Googles annonser via deras Reklaminställningssida.

    • Facebook pixel — möjliggör för oss att mäta, optimera och bygga up publik för våra reklamkampanjer.

      Du kan få veta mer om Facebooks datapolicy här. Du kan hantera dina personliga inställningar för annonser på Facebook på Dina annonsinställningar. Om du inte har ett Facebook-konto kan du använda Your Online Choices webbplats eller DAA:s WebChoices Tool för att hantera din annonsupplevelse.

    • Twitter Conversion Tracking (Twitter Pixel) — hjälper oss mäta hur mycket vi får tillbaka av våra annonseringskostnader.

      För att få veta mer om Twitters databehandling, se deras integritetspolicy. Du kan justera inställningarna i din personliga Twitter-profil och välja bort reklam. Om du inte har ett Twitter-konto kan du använda Your Online Choices webbplats eller DAA:s WebChoices Tool för att hantera din annonsupplevelse.

    Observera att vi inte delar dina personliga upplysningar med våra annnsörer. De har bara tillgång till allmän statistik innehållande antalet visningar som deras annonser har lett till och till klick.

Offentlig information på vår webbplats

Offentlig profil

När du skapar din profil på vår webbplats kan andra användare eller besökare få tillgång till din offentliga profil på vår hemsida och se all information du har gjort tillgänglig om dig själv. När du navigerar på webbplatsen för handelsidéer kommer de bara att kunna se din marknadsinformation (dvs. publicerade idéer och skript, marknadstilldelning, mest nämnda symboler osv.), social information (följare och följandelistor tillsammans med de idéer du följer och kommenterar) , kontaktinformation (dvs ditt Om mej-avsnitt, plats, Twitter, hemsida osv.), din communitystatus (moderator eller PRO-märken, statistisk information såsom ryktespoäng, visningar, likes, följare, registreringsdatum samt senaste besöksdagen). Din e-postadress kommer inte att vara synlig (om du inte bestämmer dig för att göra den synlig).

Offentliga diagram, idéer och skript

Vår webbplats tillåter dem som har konto som registrerade användare att dela sina diagram med indikatorer och kommentarer som kan läggas till, deras "idéer" ooch skript och annat intressant med alla på Internet via vår funktion Publicera idéer och skript.

När du använder funktionen Publicera idé och skript ger du oss en oåterkallelig, evig och royaltyfri licens att publicera och avslöja innehållet i denna idé och dina skript, såväl som författarens namn ( användarnamn), vilket gör dig möjlig att identifiera.

Du kan också publicera en idé "privat ". Den kommer inte att visas i din profil eller i din lista med idéer och den blir heller inte indexerad av sökmotorer. Användare som har en direktlänk till din idé kommer dock att kunna se den. Observera att du kommer att ha kontroll över vilka användare som har tillgång till länken till din idé.

Chatt och privata meddelanden

När du kommunicerar med andra användare i offentliga och privata chattar lagrar och bearbetar vi dina meddelanden och all relaterad information. Vi kontrollerar länkar för att se till att det inte finns skadlig mjukvara eller skadligt innehåll och för att upptäcka spam och förbjudna bilder eller text. När du använder privata meddelanden att kommunicera, kom ihåg att mottagarna också har en kopia av din korrespondens. Detta kommer att vara fallet även om du tar bort sådan korrespondens från ditt konto. Mottagare kan kopiera, lagra eller dela dessa meddelanden. Var alltid observant på detta.

Säkerhet för personuppgifter

Vi använder tekniska och organisatoriska skyddsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och kräva tredje parter med vilka vi arbetar för att göra detsamma.

Vi använder TLS-krypteringstekniken (Transport Layer Security) för att skydda viss information som du skickar till oss. Denna teknik skyddar dig från att få din information uppfångad av någon medan den överförs till TradingView eller PayPal. På en säker sida, t.ex. vårt beställningsformulär, visas ikonen "lås" i webbläsarfönstret, vilket bekräftar att en säker och krypterad anslutning har upprättats med webbplatsen. Vi arbetar hårt för att vår webbplats ska vara säker och att vi uppfyller industristandarder. Vi använder också andra skyddsåtgärder, till exempel brandväggar, autentiseringssystem (dvs. lösenord och personnummer) och åtkomstkontrollmekanismer för att kontrollera obehörig åtkomst till system och data. Om du har valt att skapa ett konto är du ansvarig för att göra allt du rimligen kan för att hålla dina åtkomstuppgifter hemliga. Du får inte dela dessa uppgifter med någon annan.

Vi gör vårt bästa för att skydda användarinformation offline. Alla våra användares personuppgifter är begränsade till våra kontor. Endast anställda som behöver se informationen för att utföra sina jobb får få tillgång till det.

Servrarna som personuppgifter lagras på står i en säker miljö i en låst anläggning.

Vi förbättrar hela tiden de sätt på vilka vi säkrar, lagrar och behandlar de data vi samlar in, inklusive fysiska säkerhetsåtgärder för att förhindra otillbörlig tillgång till våra system. Ingen elektronisk metod för överföring eller lagring är emellertid 100% säker. Därför kan vi inte garantera absolut säkerhet.

Barns personuppgifter och känsliga personuppgifter

Den här webbplatsen vänder sig inte till barn under 18 år. Oss veterligen kontaktar eller samlar vi inte in personlig information från barn under 18 år och inte heller känsliga personuppgifter ("ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelser, fackföreningsmedlemskap, behandling av genetiska data, biometriska uppgifter för att identifiera en fysisk person, uppgifter om hälsa eller en fysisk persons sexliv eller sexuell läggning, etc.). Se Art. 9 GDPR för mer information. Om du tror att vi oavsiktligt har samlat in sådan information, vänligen kontakta oss omedelbart så att vi antingen kan få särskilt godkännande eller ta bort informationen.

Tredjepartswebbplatser

Länkar till andra webbplatser

Vi kan godtyckligt lägga till länkar (webblänkar) till andra webbplatser från vår webbplats. Dessa webbplatser kan hanteras av tredje part med egna oberoende integritetspolicies. Vi har därför inget ansvar för innehåll, aktivitet eller integritetspolicies hos dessa länkade wabbplatser. Vi rekommenderar läsning av integritetspolicyn hos varje webbplats du besöker.

Våra hostade diagramlösningar

Vissa av våra affärskontakter använder våra diagramlösninga på sina webbplatser. Dessa webbplatser kan uppvisa meddelanden av typen "Powered by TradingView" eller liknande. Vi kontrollerar inte de webbplatsernas sintegritetspolicies, oavsett om dessa budskap visas eller inte. Återigen rekommenderas läsning av integritetspolicyn hos varje webbplats du besöker.

Användarrättigheter

Personer som underkastas europeiska dataskyddslagar kan ha rättigheter beträffande de personliga upplysningar vi har om dem (vilka beskrivs i detalj nedan). Detta kan ge upphov till vissa begränsningar.

Om du vistas eller bor i EES och vill utöva dina rättigheter kontaktar du oss.

Åtkomst till data

Om det begärs av oss kan vi bekräfta om vi behandlar dina personliga upplysningar eller inte. Om så är fallet kommer vi att förse er med en kopia av den personliga informationen samt annat som eventuellt hör till saken. Om du behöver ytterligare kopior kan vi behöva ta betalt för dem, men det kan diskuteras och beror på situationen.

Begränsning av behandling av personliga data

Du kan be oss att begränsa eller "blockera" behandlingen av dina personuppgifter under vissa omständigheter, till exempel om du bestrider riktigheten i uppgifterna eller motsätter oss att vi behandlar dem. Vi kommer att meddela dig innan vi tar bort någon begränsning av behandlingen. Om vi delar dina personuppgifter med andra, meddelar vi dem om begränsningen där det är möjligt. Om du blir ombedd, och om det är möjligt och lagligt att göra det, kommer vi också att meddela dig med vilka vi har delat eller delar dina personuppgifter så att du kan kontakta dem direkt vid behov.

Invändningar

Du kan, och har rätt att, göra följande:

  • be oss att upphöra med behandlingen av dina personuppgifter när som helst och vi kommer att hörsamma detta. Om vi har legitima skäl att behöva behandla dina personuppgifter, bör detta inte vara ett hinder försåvitt vi inte uppvisar goda skäl för att behandla dem.
  • invända när som helst mot vår behandling av dina uppgifter i direkt marknadsföringssyfte. Detta kan göras genom att klicka på knappen "avsluta prenumerationen" i vår marknadsföringsepost; och
  • vägra ta emot besked via epost (t.ex. när en användare som du prenumererar på publicerar ett diagram, idé, etc.). Detta kan ställas in i Användarinställningar.

Återkallande av samtycke

Om vi behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter har du rätt att ta tillbaka detta samtycke när som helst. Detta påverkar inte den laglighet med vilken vi behandlar dina personuppgifter innan vi får beskedet att du tar tillbaka ditt samtycke. Vi vill betona att vi vanligen inte är beroende av ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter om det finns en annan laglig grund. Om vi behöver ditt samtycke klargörs detta när det blir aktuellt.

Visa och korrigera data

Du har rätt att begära rättelse av felaktiga eller ofullständiga personuppgifter. För detta ändamål kan varje användare hantera och/eller uppdatera sina personuppgifter i Profilinställningar.

Ifall vi delar dina personuppgifter med andra, kommer vi att meddela dem om eventuella korrigeringar som görs när det är möjligt. Om det begärs, och där det är möjligt och lagligt att göra det, kommer vi också att meddela dig med vilka vi har delat dina personuppgifter så att du kan kontakta dem direkt om det behövs.

Borttagning av information

Du har rätt att vägra att använda vår webbplats och kan be oss ta bort dina personuppgifter under vissa omständigheter. Om vi delar dina data med andra, meddelar vi dem om ändringarna där så är möjligt. Om det begärs av oss, och där det är möjligt och lagligt att göra det, kommer vi också att meddela dig med vilka vi har delat dina personuppgifter så att du kan kontakta dem direkt om det behövs.

Notera att om du har begärt att ditt konto raderas så tar vi bort de senare personuppgifter som du har försett oss med, men vissa personuppgifter kommer att behållas om de har integrerats i våra system och på vår plattform, inklusive data i kommunikation du har skickat via vår plattform. Denna information bevaras nödvändigtvis för plattformens integritet och för legitima affärssyften, såsom revision, säkerhet och andra legitima intressen.

Observera att sökmotorer såväl som tredje part kan behålla kopior av din offentligt tillgängliga information när ditt konto har tagits bort. Observera också att publicerade idéer kvarstår på webbplatsen och att meddelanden som sänts till andra användare inte kan raderas.

Datalagring under en förutbestämd tid

Dina personuppgifter kommer att bevaras (1) tills du bestämmer dig för att radera ditt konto (på begäran), eller (2) enligt lag eller som krävs för legitima affärsändamål (dvs. för skatter, lagar, bokföring, förbyggande av bedrägeri eller missbruk och/eller andra ändamål). Dessa data kan lagras även efter att ett konto har tagits bort.

När den tillämpliga lagringsperioden nått sitt slut förstörs dina personuppgifter på säkert sätt i enlighet med gällande lagar och förordningar. I vissa fall kan vi anonymisera dina personuppgifter så att de inte längre kan kopplas till dig. I detta fall betraktas sådana uppgifter inte längre som personliga.

Om du samtycker till att ta emot marknadsföringsmeddelanden behåller vi dina uppgifter tills du avbryter prenumerationen, vilket kan göras med knappen "Avbryt prenumerationen" i slutet på våra marknadsföringsmeddelanden. Ytterligare sätt att avbryta prenumerationen kan läggas till framledes.

Dataportabilitet

Du har rätt att få ut dina personuppgifter från oss som du gav ditt samtycke till att ge oss eller som vi behövde för vårt kontrakt med dig. Vi ger dig dina personuppgifter i en strukturerad, vanligen använd, maskinläsbar form. Du får återanvända den om du vill.

Lämna in klagomål hos dataskyddsmyndigheten

Om vår integritetspraxis ger upphov tiill frågor, inklusive hur vi hanterar eller lagrar dina personuppgifter, kan du ta upp dem med vilken behörig dataskyddsmyndigheter sosm helst i EU:s medlemsländer som har behörighet att behandla sådana problem. (Du hittar Europeiska unionens Skyddsmyndigheters kontaktinformation här). Om du vill utöva någon av dessa rättigheter, vänligen kontakta oss. Observera att vi också kan behöva be dig om mer information för att verifiera din identitet innan vi kan svara på en begäran.

EU-invånare: Internationella dataöverföringar

TradingView Inc. är baserat i USA och har partner i Ryssland. Informationen som samlas in via webbplatsen lagras på servrar i USA, Europeiska unionen och andra platser (inklusive utanför EES) samt på servrar hos våra tjänstleverantörer och närstående företag för de ovan beskrivna syftena. Detta är nödvändigt för att du ska kunna navigera på och använda vår webbplats. Vidare kan data komma att överföras till våra tjänstleverantörer och partner som stöder vår verksamhet (enligt vad som beskrivs ovan).

Notera att länderna ifråga eventuellt inte tillhandahåller samma juridiska standarder för skydd av dina personuppgifter som du har inom EES. Om vi överför dina personuppgifter till länder utanför EES, kommer vi att vidta nödvändiga åtgärder för att se till att din information får tillräckligt säkerhetsskydd där den behandlas och att dina rättigheter fortsätter att skyddas. Vissa av våra tjänsteleverantörer (dvs. Amazon Web Services, Inc.) är certifierade hos Privacy Shield, ett ramverk som drivs av det amerikanska handelsdepartementet, som tillåter överföring av personuppgifter utanför EES (eller, i tillämpliga fall, Schweiz) till certifierade företag i enlighet med EES-dataskyddslagstiftningen. (För mer information, besök webbplatsen Privacy Shield).

Om du vill få mer information om de säkerhetsarrangemang som vi implementerar ber vi dig kontakta oss.

Kontaktuppgifter

Om du har frågor eller förslag gällande behandling av personuppgifter kan du kontakta oss på e-postadressen privacy@tradingview.com.

Om du inte samtycker till denna intergitetspolicy i något hänseende vid någon tidpunkt, bör du sluta använda vår webbplats och radera ditt användarkonto.

TradingView.com, Inc.
33 Irving Place
New York, NY 10003


Om du är en EES-medborgare kan du också ta kontakt med en av våra representanter, Jasper Ernst, på C / Aragón 643 (postlådor), postbox 194, 08026 Barcelona, Spanien, som utsetts av TradingView som representant i EES, i enlighet med artikel 27 i Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning i frågor som rör behandling av personuppgifter som äger rum i EES.

Hem Aktie-screener Forex-screener Krypto-screener Ekonomisk kalender Hur det fungerar Diagramfunktioner Priser Tipsa en vän Ordningsregler Hjälpcenter Webbsidor och mäklarlösningar Widgets Diagramlösningar Lightweight Charting Library Blogg och nyheter Twitter
Profil Profilinställningar Konto och fakturering Tipsa en vän Mina kölappar Hjälpcenter Publicerade idéer Följare Följer Privata meddelanden Chatt Logga ut